Anina kuhinja

Tradicionalna kisla repa s svinjskimi rebri in ocvirki

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 2 uri

Količina: 4-6 oseb

Sestavine:

1 kg kisle repe iz Eurospina
250 gramov svežih svinjskih reber iz Eurospina
1/5 čajne žličke belega popra
1 čajna žlička soli – po okusu
1,5-2 litra vode
2 žlici moke + 2 dcl vode
1/5 čajne žličke paradižnikovega koncentrata Delizie dal Sole iz Eurospina
ocvirki – količina po želji

Postopek:

Natisni

Kislo repo oplaknemo do točke, ko nam je ravno prav kisla. Takšno prestavimo v večjo posodo.

Dodamo oplaknjena svinjska rebra, vodo, sol in poper. Zavremo in kuhamo na nizkem ognju 40 minut. Meso vzamemo stran in ga pokrijemo s folijo.

Repo kuhamo naprej nadaljnjo uro. Po tem času z vilico dobro zmešamo moko in vodo, ter paradižnikov koncentrat. Vmešamo k repi, da se malo zgosti.

Postrežemo jo s sveže popečenimi hrustljavimi ocvirki.

Večina uporabljenih izdelkov v receptu iz Eurospina je trenutno v akciji po super nizkih cenah. Za ogled vseh ugodnosti, vas na njihovi spletni strani čaka tedenski letak, ki ga najdete tukaj. Sledite pa jim lahko tudi na njihovih družabnih omrežjih za še več nasvetov in ugodnosti.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eurospinslovenija/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/EurospinSlovenija
YOUTUBE: https://bit.ly/Eurospin-YouTube

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.