Anina kuhinja

Toskanska fižolova obara s krutoni

Čas priprave: 5-10 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
1 rumena čebula
3 stroki česna
4 paradižniki
1 večja pločevinka maslenega belega fižola – tudi tekočino prihranimo
4-5 listkov bazilike
nekaj vejic drobnjaka
2 vejici peteršilja
2/3 čajne žličke soli – oziroma po okusu
3-4 dcl jušne osnove ali vode
1/2 čajne žličke sladke paprike v prahu
1-2 čajni žlički sladkorja
čili v prahu/kajenski poper po okusu

4 kosi belega kruha za krutone

Opcijsko v kolikor obaro pasirate:
4 žlice naravnih proteinov (sama sem izbrala te iz Proteini.si)

Postopek:

Natisni

Čebulo, paradižnik in česen narežemo na majhne koščke. Začimbe prav tako.

V posodo dodamo žličko olja in na njej popražimo čebulo. Malo jo posolimo, da se lepše spusti. Ko se čebula popeče in spusti, dodamo česen, paradižnik in začimbe. Popečemo da česen zadiši, nato pa zalijemo s fižolom. Vlijemo tudi tekočino v katerem je shranjen.

Dodamo juho, sol, papriko v prahu, čili in kuhamo 10 minut na nizkem ognju.

Vmes narežemo kruh in ga razporedimo po papirju za peko. Položimo v segreto pečico na 200 stopinj in pečemo najprej na eni strani nekih 3-4 minut, da porjavi, nato pa obrnemo okrog in zapečemo še iz druge strani.

Obaro serviramo s krutoni. Lahko pa jo tudi spasiramo in ji vmiksamo še dodatne proteine. Prav tako postrežemo s krutoni in nekaj kapljicami olivnega olja.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.