Anina kuhinja

Torta šarlota z gozdnimi sadeži

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: /

Količina: torta premera 20 cm (visoka verzija) ali 24 cm (nižja verzija)

Sestavine:

Sestavine:
300 gramov baby/savojskih piškotov
3-4 jagode + za okras
1 pest borovnic + za okras
1 pest malin + za okras
2-3 žlice marelične ali breskvine marmelade
400 ml mleka + žlica Dr. Oetker sladkorja v prahu

Sestavine za kremo:
700 ml smetane za stepanje
3-4 žlice Dr. Oetker sladkorja v prahu – po okusu
sok ene limone
lupinica ene bio limone
2 čajni žlički Dr. Oetker vanilijeve paste
1-2 žlici ruma
450 gramov mascarpone sira – sobne temperature
6 lističev Dr. Oetker želatine

Postopek:

Natisni

Želatino namočimo v mrzlo vodo za vsaj 10 minut. V posodo dodamo nekih 30-40 ml vode in vanjo dodamo ožeto želatino. Segrevamo na najnižji temperaturi da se želatina popolnoma utekočini. Vmes nekajkrat premešamo.

Sladko smetano stepamo do točke da se začne fino peniti, ni pa še čvrsta. Dve zajemalki odvzamemo in dodamo v drugo posodo. Dodamo mascarpone sir, sladkor, limonin sok, vanilijevo pasto, limonino lupinico in rum. Fino premešamo.

K smetani na hitro vmešamo stopljeno želatino, nato pa še mascarpone kremo.

Piškote namočimo v sladkano mleko na hitro in razporedimo po dnu in ob robu. Premažemo z džemom ali marmelado, potresemo s sadjem in čez zlijemo kremo. Zgornji rob slabega centimetra pustimo prazen, da bomo dodali sveže sadje.

Položimo v hladilnik čez noč ali vsaj za 5-6 ur. Takrat tortni obroč odstranimo in okrasimo s sadjem.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.