Anina kuhinja

Torta iz hrenovk v srajčki

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: za tortni pekač premera 26 cm

Sestavine:

Sestavine za testo:
750 gramov moke
450 ml polnomastnega mleka
1 žlica masla
2 vrečki suhega kvasa
15 gramov soli
1 žlica sladkorja

Ostale sestavine:
16 hrenovk
10 čajnih žličk kremnega namaza
1 pest naribanega topljivega sira (mocarela, edamec, gavda)
suhi origano po okusu

+
jajce + 3 žlice vode za premaz

Postopek:

Natisni

Mleko segrejemo in mu dodamo maslo in sladkor. Mešamo da se maslo in sladkor stopita.

V skledo presejemo moko. Vmešamo sol in kvas. Nato vmešamo toplo mleko in maslo. Gnetemo 20 minut, nato pa pokrijemo in vzhajamo 1 uro.

Hrenovke operemo, osušimo in razpolovimo. Obod torte namastimo in ga položimo na namaščen papi za peko.

Testo zvaljamo v pravokotnik. Režemo trakove ki so malce nižji od hrenovk. Trakove premažemo s kremnim sirom, potresemo z naribanim sirom in origanom. Polovice hrenovk polagamo na trak testa, ter zvijemo v testo. Zvijemo ravno toliko da gre testo okrog hrenovke in ga s prsti lahko stisnem skupaj. Tam testo odrežemo za novo hrenovko. Zvito hrenovko pa odložimo v namaščen obod pekača. Ponavljamo da je pekač poln. Med hrenovkami je lahko malce prostora – pol centimetra.

Takšne pustimo vzhajato 20 minut, nato pa jih premažemo s stepenim jajcem.

Položimo v segreto pečico na 220 stopinj na zgornjo tretjino za približno 25-30 minut, da se zgornji del testa lepo obarva. Če imate parno pečico vklopite med peko funkcijo pare.

Pečene hrenovke postrežemo zraven različnih pomak.

Torto iz hrenovk v srajčki sem pripravljala s pomočjo Boschevega kuhinjskega robota Optimum in Boscheve kombinirane parne pečice.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.