Anina kuhinja

Toast kruh in bogat tunin sendvič

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 40 minut

Količina: 1 toast kruh

Sestavine:

Sestavine za toast kruh:
500 gramov svetle pirine moke (ali navadne ali črne) – lahko tudi (250 gramov polnozrnate in 250 gramov navadne)
250-280 ml tople vode
1/2 kocke svežega kvasa ali vrečka suhega
1 zravnana čajna žlička soli
1 čajna žlička medu ali sladkorja

Sestavine za sendvič:
2 kosa toast kruha
1x 80 gramov Rio Mare tunine Natura ali Leggero
1 žlica majoneze ali kremnega sira ali kisle smetane
2 kisli kumarici ( ali ena vložena paprika)
1 kuhano jajce

Opcijsko za sendvič:
zelena solata, regrat, motovilec

Postopek:

Natisni

Moko, sol in suh kvas zmešamo. Toplo vodo zmešamo z medom in zlijemo k moki. Zmešamo in pregnetemo. Pustimo počivati eno uro, nato pa oblikujemo hlebček in ga položimo v namaščen pekač za toast. Če pekača nimate lahko kruh spečete tudi samo na pekaču od pečice.

Oblikovan hlebček pustimo vzhajati pol ure nato pa ga pečemo v segreti pečici na 220 stopinj, 30-35 minut. V kolikor se skorja že med peko lepo rjavo obarva kruh pokrijemo z aluminijasto folijo, da se ne bi skoraj zapekla preveč.

Pečen kruh ohladimo, nato pa odrežemo dva kosa.

Oba kosa premažemo z majonezo ali alternatico. Kuhano jajce zrežemo na kolobarje. Kumarici zrežemo na tanjše koščke. Na spodnji del kruha najprej razporedimo tunino, nato kumarice, nato pa še jajce.

V kolikor vam paše in imate na voljo, dodajte še solato.

 

 

 

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.