Sestavine:
Sestavine za testo:
500 gramov moke
400 ml polnomastnega mleka
1 vrečka Fala suhega kvasa
1/2 vrečke Fala kislega testa
10 gramov soli
35 gramov masla
1 žlica sladkorja
1 jajce za premaz
Sestavine za nadev:
par kranjske klobase
1 polna pest sira
8 čajnih žličk smetanovega hrena
peteršilj za okras – opcijsko
Postopek:
NatisniV moko vmešamo suhi kvas, kislo testo in sol.
Mleko skupaj z maslom in sladkorjem segrejemo do toplega in ga vlijemo k suhim sestavinam. Gnetemo 15-20 minut. Testo pustimo vzhajati 1 uro.
Kranjsko klobaso kuhamo 10 minut. Ohladimo in zrežemo na kolobarje.
Po tem času testo razdelimo na 8 delov. Vsak del oblikujemo v kroglico in vsako kroglico zvaljamo v tanek pravokotnik ki je na vsaki strani cm daljši od hrenovke. Vsak pravokotnik premažemo z vodo in zvijemo.
Položimo na papir za peko. Vsako zvito testo po sredini zarežemo da ga razpremo.
Namažemo s hrenom, položimo nanj narezano kranjsko klobaso in jo pritisnemo k dnu. Potresemo s sirom in pustimo vzhajati 30 minut.
Premažemo testo s stepenim jajcem in položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 15-18 minut – da se štručke zlato rjavo obarvajo.