Sestavine:
Sestavine za srčkan toast z jajcem:
1-2 žlici oljčnega olja ali ghee masla
2 kosa kamutovega toasta (ali drugega po želji)
1-2 žlici Rio Mare tuninega namaza s papriko
1 jajce
Ščepec soli
Sestavine za srčkan toast z avokadom:
1-2 žlici oljčnega olja ali ghee masla
2 kosa kamutovega toasta (ali drugega po želji)
1-2 žlici Rio Mare lososovega namaza
1/2 avokada
1 čajna žlička limoninega soka
Ščepec soli, popra in česna v prahu
Postopek:
NatisniIz dveh kosov toasta izrežemo srčke z modelčkom za piškote.
Najprej pripravimo toast z avokadom. V ponvi segrejemo olje in maslo na srednjo temperaturo. Na njem popečemo en izrezan kos s srčkom in en neizrezan toast. Ko se zapeče na eni strani, obrnemo in zapečemo še na drugi.
Spodnji/cel kos premažemo s patejem in položimo čez izrezan toast. Avokado zrežemo na drobno, ga posolimo, popopramo in mu vmešamo česen v prahu in limonin sok. Nadevamo ga v izrezan srček.
Nato popečemo oba dela toasta s srčkom za verzijo z jajcem. Ko se zapečeta na eni strani, ju obrnemo okrog in na sredino toasta s srcem dodamo jajce. Malo ga posolimo. Temperaturo znižamo na srednjo do manjšo in posodo pokrijemo s pokrovko. Pečemo da beljak zamatira, rumenjak pa ostane tekoč.
Spodnji/cel del toast premažemo z namazom in toast s srčkom in jajcem dodamo na vrh. Takoj postrežemo.