Sestavine:
1 mlada čebulica
3 šparglji
2x Rio Mare tunina Natura
3 jajca
1 žlica tekočega jogurta
1 žlica parmezana
1/3 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke drobno narezanega peteršilja
poper po okusu
Postopek:
NatisniMlado čebulico narežemo na drobno. Špargljem spodnji del odrežemo in jih narežemo na kolobarje. Kuhamo jih v vrelem soljenem kropu 3 minute.
Jajca stepemo in jim vmešamo tekoči jogurt, sol, čebulico, parmezan, poper, peteršilj, dve tretjini tunine in šparglje – vrhove zadržimo.
Zlijemo v vročo pomaščeno posodo in pečemo na srednji do nižji temperaturi da se jajca ob robu zamatirajo. Na vrh položimo preostalo tunino in vrhove špargljev, da so dobro vidni.
Zapečemo za 7-9 minut v pečici segreti na 180 stopinj.
Spomladanska frtalja s šparglji in tunino je odlična ideja za zdrav in bogat zajtrk ali večerjo. Je prav tako slastna topla ali hladna, tako lahko predstavlja tudi vnaprej pripravljen zdrav prigrizek.
Vsebuje Rio Mare tunino Natura, ki je okusna in kompaktna tunina v lastnem soku z le kapljico vode.