Anina kuhinja

Špinačna pesto ribana kaša s pinjolami

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

250 gramov ribane kaše
3 pesti sveže špinače
3-4 čajne žličke Ponti Omaka Pesto alla Genovese
30-40 gramov pinjol
2-3 žlice kisle smetane
1 žlica kremnega sira
sol in poper po okusu
2-3 pesti sveže naribanega parmezana

Zraven super paše:
– popečen losos
– popečeni piščančji zrezki

Postopek:

Natisni

Ribano kašo skuhamo v soljenem kropu.

Med kuhanjem v manjšem mikser dodamo špinačo, pesto, tretjino parmezana, kremni sir in žlico kisle smetane. Dodamo vsaj 1/4 čajne žličke soli in ščep popra in fino zmiksamo. Po okusu dosolimo, dodamo še malo kremnega sira, popra.

Pinjole popražimo da se ponekod rjavkasto obarvajo.

Na dno sklede dodamo preostali nariban parmezan in nanj dodamo odcejeno ribano kašo. Na vrh dodamo omako in fino premešamo. Vmešamo še pinjole.

Serviramo in na vrh dodamo še malo kisle smetane. Mimogrede za bolj svežo jed v samo ribano kašo vmešajte narezan svež paradižnik. 😉

Špinačna pesto ribana kaša s pinjolami je preprosta in ekspresna ideja za kosilo. Ker se špinača ne kuha, res ohrani vsa hranila in še poskrbi za čudovito živahno zeleno barvo.

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.