Anina kuhinja

Solatne posodice z rižem in češnjevim paradižnikom

Čas priprave: 30

Čas kuhanja: /

Količina: 15

Sestavine:

  • 200 gramov Natur aktiv dolgozrnatega riža
  • 200 gramov Natur aktiv mletega govejega mesa
  • 1/2 Natur aktiv bio zelenjavne jušne kocke
  • majhen šopek svežega peteršilja
  • sol in poper po okusu
  • 1/2 čebule
  • glavica hrustljave solate – le sredinski mali listi
  • 2-3 pesti Natur aktiv češnjevega paradižnika
  • Olivno olje in vinski kis po okusu

Postopek:

Natisni
  1. Na olju popražimo drobno narezano čebulo da se spusti. Takrat dodamo meso in ga pražimo da malce porjavi. Takšnemu dodamo riž in ga minuto ali dve pražimo. Prilijemo 1 liter vode in dodamo jušno kocko. Dodamo sol in poper, ter riž skuhamo. Po potrebi prilijemo še malce vode, če le ta med kuhanjem izhlapi.
  2. Kuhanemu rižu primešamo narezan svež peteršilj in ga odstavimo, ter malce ohladimo.
  3. Solatne posodice razporedimo po pladnju. Češnjev paradižnik narežemo na drobno, ga posolimo in po okusu okisamo, ter mu dodamo olivno olje.
  4. Po solatah razporedimo riž in po vrhu vse skupaj okrasimo s pripravljenimi paradižniki. Takoj postrežemo.