Sestavine:
Sestavine za testo:
350 gramov navadne ali pirine ali črne moke
2 rumenjaka
2-4 žlice limoninega soka
270 gramov masla ali margarine
ščepec soli
4 žlice Dr. Oetker sladkorja v prahu
1 čajna žlička Dr. Oetker pecilnega praška
limonina lupinica ene bio limone
1/4 čajne žličke Dr. Oetker naribane limonine lupinice
Sestavine za nadev:
60 gramov Dr. Oetker mandljevih lističev ali drobljenih mandljev
60 gramov sladkorja
60 gramov moke
60 gramov mandljevega masla – ali navadnega sobne temperature
2 beljaka
1 čajna žlička cimeta
3-4 žlice breskvine ali marelične marmelade + 3 žlice limoninega soka
500 gramov sliv + 2 žlici sladkorja + žlica moke
1 jajce za premaz + 2 žlici hladne vode
Postopek:
NatisniMoko skupaj s pecilnim praškom in narezanim maslom dodamo v večji multipraktik. Zmiksamo da dobimo maslo v moki v velikosti graha. Takrat dodamo sladkor v prahu, lupinico, rumenjaka in limonin sok ter miksamo da se naredi testo. Zavijemo v folijo za živila in položimo v hladilnik.
Mandlje, sladkor, moko, cimet zmiksamo. Nato dodamo maslo in beljake in zmiksamo v enotno pacasto zmes. Pustimo stati za čas priprave sliv.
Slive razkoščičimo in narežemo na rezine. Zmešamo jih z 2 žlicama sladkorja in žlico moke.
Marmelado zmešamo z limoninim sokom.
Testo položimo med dva papirja za peko in zvaljamo v krog. Izrežemo ga malce večje od pekača v katerem bomo pekli. Lahko pa pečemo tudi direktno na pekaču od pečice.
Testo premažemo z marmelado. Zunanji rob 2-3 cm puščamo prazen. Na marmelado dodamo mandljevo zmes. Čeznjo razporedimo slive. Robove zavihamo in vse skupaj položimo v hladilnik za 30 minut ali v zamrzovalnik za 10-15 minut.
Nato premažemo s stepenim jajcem z vodo in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 10 minut, nato pa znižamo temperaturo na 180 in pečemo nadaljnih 35 minut.
Popolnoma ohladimo preden režemo.