Anina kuhinja

Slastne Monte puding kremne rezine brez peke

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: hlajenje - čez noč

Količina: večji pravokotni pekač - velikost cca 40x30 cm

Sestavine:

Sestavine za podlago:
24 savojskih baby piškotov
2 dcl mleka
1-2 žlici ruma

Sestavine za vanilijevo kremo:
1x Dr. Oetker vanilijev puding + 500 ml mleka + 2 žlici sladkorja
800 ml smetane
5 žlic Dr. Oetker sladkorja v prahu
500 g mascarpone sira
8 lističev Dr. Oetker želatine
1 čajna žlička Dr. Oetker vaniljeve arome

Za čokoladno kremo:
1x Dr. Oetker čokoladni puding + 500 ml mleka + 2 žlici sladkorja
100 g dobrega lešnikovo-čokoladnega namaza (s čimvečjim deležem lešnikov)
1 čajna žlička Dr. Oetker rumove arome

Sestavine za čokoladni obliv:
450 gramov mlečne ali temne čokolade (sama sem uporabila mlečno)
300 ml sladke smetane

+ opcijsko lešniki za okras

Postopek:

Natisni

Najprej skuhamo pudinge. Pripravimo dve posodi. V savko vlijemo 400 ml mleka in dodamo pripadajoč sladkor. V dve posodi dodamo preostalih 100 ml mleka in vmešamo v eno prašek za vanilijev puding v drugo prašek za čokoladni puding.

Ko mleko na štedilniku pride do točke tik pred vretjem, vanju vmešamo mešanici za puding in kuhamo da se pudinga lepo zgostita. Prelijemo ju v skledi in po vrhu pokrijemo s folijo za živila. Pustimo da se popolnoma ohladita.

Ko sta ohlajena se lotimo priprave naprej. Mleko in rum za podlago zmešamo. Vanj na hitro pomakamo piškote in jih polagamo na pripravljen pekač.

Želatino namočimo v hladno vodo.

Smetano skupaj s sladkorjem in vanilijevo aromo stepamo do točke ko se začne dvigovati, vendar je še vedno tekoča. Nekaj žlic je odvzamemo in jo dodamo v drugo skledo, kjer imamo mascarpone sir. Z ročnim mešalniko m fino zmešamo da se sir in smetana spremenita v enotno zmes.

Želatino ožamemo in jo dodamo v kozico skupaj z 30 ml vode. Na najnižji temperatur jo popolnoma stopimo, nato pa hitro vmešamo k sladki smetani. Vmešamo še mascarpone sir.

Zmes razdelimo na dva dela. Čokoladnemu pudingu dodamo lešnikov namaz in rumovo aromo, ter nekaj žlic smetanove kreme. Z ročnim mešalnikom fino zmešamo, nato pa čokoladno kremo vmešamo v preostalo polovico smetanove kreme. Prelijemo čez piškote in položimo v zamrzovalnik za 20-30 minut.

Vmes pripravimo vanilijevo kremo.

Vanilijevemu pudingu dodamo nekaj žlic smetanove kreme in z ročnim mešalnikom fino zmešamo, da dobim gladko kremo. Takšno vmešamo k preostali smetanovi kremi.

Prelijemo čez ohlajen in čvrst čokoladni del kreme.

Položimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur – najbolje čez noč.

Ko je sladica ohlajena in čvrsta pripravimo čokoladni preliv. Sladko smetano pripeljemo do vretja. Odstavimo in vanjo dodamo čokolado. Počakamo minuto, nato pa fino premešamo. Počakamo da se ohladi na sobno temperaturo in prelijemo čez kremi.

Položimo v hladilnik še za uro ali dve, nato pa zrežemo in poljubno okrasimo z grobo narezanimi lešniki.

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.