Anina kuhinja

Sladka skutno pehtranova lazanja

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 6-8 oseb

Sestavine:

Sestavine za nadev:
500 gramov Land rikote
500 gramov fine skute
3 žlice Dolciando trsnega sladkorja (ali navadnega)
limonina lupinica ene bio limone
1 žlica vanilijevega sladkorja
3 žlice limoninega soka
1-2 žlici drobno narezanega pehtrana

Sestavine za preliv:
400 gramov kisle smetane
300 ml Eurospin sladke smetane
5 jajc
limonina lupinica ene bio limone
sok ene majhne limone
3 žlice Dolciando trsnega sladkorja

Ostale sestavine:
500 gramov Tre Mulini svežih testenin za lazanjo

Postopek:

Natisni

V eni skledi zmešamo vse sestavine za nadev.

V drugi z metlico zmešamo vse sestavine za preliv. Mešamo le toliko da se povežejo.

V pekač vlijemo toliko preliva da pokrije dno. Nato naložimo plast testenin. Dodamo 2-3 žlice nadeva in premažemo čez testenine. Nadaljujemo s plastjo testenine in spet z nadevom… ponavljamo dokler nadeva in testenin ne zmanjka. Zaključimo s plastjo testenin.

Zaključimo s prelitim prelivom in vse skupaj položimo v pečico segreto na 200 stopinj za 15 minut. Nato pa temperaturo znižamo na 180 stopinj in pečemo nadaljnih 45-50 minut. Po potrebi med peko pokrijemo z aluminijasto folijo, če se nam zdijo robovi lazanje že dovolj zapečeni.

Pečico takrat ugasnemo in malo odpremo in pustimo lazanjo stati 15-20 minut.

Preliv mora biti na sredini ob tresenju še malo premikajoč in moker na izgled. Lazanjo lahko jemo vročo ali hladno. 😉

Ideja za sladko skutno pehtranovo lazanjo je nastala v moji glavi in bila je takooooo božanska, da jo je pohvalila tudi moja stara mama, ki ima zelo prefinjen okus in jo ne očaram vedno. 😉 Tudi otroka sta jo malicala kot zastavo. 😀

Recept vam podarja Eurospin. Sveži lističi za lazanjo, trsni slaskor in sladka smetana pa so od 3.10.2019 v akciji. Če opraviš nakup nad 25€ pa za 1€ plačila dobiš tudi ta čudovit bel keramičen pekač za lazanje. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.