Anina kuhinja

Skutno špinačna pita

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: 6 kosov

Sestavine:

Sestavine:
1 zavitek zvaljanega listnatega testa
250 gramov skute
2 pesti naribane mocarele
1 strok česna
sol in poper po okusu
4-5 čajnih žličk Ponti omake Pesto rosso
10 polni pesti sveže špinače
1 čajna žlička oljčnega olja
1 jajce + žlica vode za premaz

Postopek:

Natisni

Skuto, dve tretjini naribane mocarele, drobno nariban česen, sol in poper fino zmešamo.

Ponev segrejemo in ji dodamo olje in na njem popečemo špinačo, le toliko da se spusti. Malo jo posolimo in ohladimo.

Polovico testa premažemo s skutnim nadevom. Pazimo da dober centimeter robu pustimo nenadevan. Čez nadev premažemo pesto. Nato dodamo špinačo in na koncu potresemo s preostalo mocarelo. S stepenim jajcem premažemo povsod kjer ni nadeva.

Listnato testo zapognemo čez nadev in ga z vilico pritrdimo. Če želimo nežno zarežemo z nožem vzorce. Premažemo s stepenim jajcem in položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 20-25 minut na zgornjo tretjino pečice. Na dno položimo skledo z vodo ali vklopimo opcijo pare.

Pečeno pito zrežemo in postrežemo. Lahko pa jo jemo tudi hladno.

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.