Anina kuhinja

Skutni žepki

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: 6 žepkov

Sestavine:

1 zavitek zvaljanega listnatega testa
250 gramov pasirane skute
1 žlica kremnega sira/svežega sira
1 žlica kisle smetane
2 žlici Dr. Oetker koruznega škroba
2 žlici Dr. Oetker sladkorja v prahu
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
limonina kupinica ene bio limone
2 žlici limoninega soka
+
jajce za premaz
+
sladkor za okras – opcijsko

Postopek:

Natisni

Skuto, kislo smetano, kremni sir, sladkor v prahu, limonino lupinico, limonin sok, vanilijevo pasto, koruzni škrob zmešamo v fino kremo.

Jajce z vilico stepemo.

Testo razdelimo na 6 delov. Na vsak del dodamo polno žlico nadeva. Robove premažemo z jajcem in nasprotne vogale združimo. Po vrhu premažemo z jajcem in potresemo s sladkorjem.

Položimo v segreto pečico na 210 stopinj za 25 minut, da se zlato rjavo obarvajo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.