Sestavine:
Sestavine za testo:
3 rumenjaki
350 gramov moke
120 gramov Dr. Oetker sladkorja v prahu
1 čajna žlička Dr. Oetker pecilnega praška
150 gramov masla ali margarine – hladne iz hladilnika
2 polni žlici kisle smetane
Sestavine za nadev:
500 gramov skute
2 žlici kisle smetane
4 žlice Dr. Oetker sladkorja v prahu
1 čajna žlička Dr. Oetker vaniljeve arome
1/2 čajne žličke Dr. Oetker limonine lupinice
3 žlice Dr. Oetker koruznega škroba
1 žlica pšeničnega zdroba
3 beljaki
2 žlici limoninega soka
Ščepec soli
Sladkor v prahu za posip
Postopek:
NatisniNajprej pripravimo testo. V multipraktik ali skledo dodamo moko, pecilni prašek, sladkor in narezano hladno maslo na kocke. Z multipraktikom z impulzi miksamo da se sestavine povežejo. Če delamo z rokami drobimo maslo v ostale sestavine da se vse poveže.
Takrat dodamo rumenjake in kislo smetano in zmiksamo (z rokami stlačimo) v testo. Testo razdelimo na dva dela. Vsak del zavijemo v folijo za živila in položimo v hladilnik za vsaj 30 minut.
Vmes iz beljakov stepemo sneg. Vse ostale sestavine za nadev zmiksamo v fino zmes. V skutno zmes po delih in počasi vmešamo sneg.
Pekač namastimo in na dno razporedimo razvaljano polovico testa. Prešpikamo jo z vilicami in položio v segreto pečico na 200 stopinj, na zgornjo tretjino za 10 minut.
Potem pekač vzamemo ven in na testo dodamo skutno zmes. Pokrijemo jo z zvaljano drugo polovico testa, ki jo prav tako prešpikamo z vilico.
Položimo nazaj v segreto pečico na 180 stopinj, na sredino za nadaljnih 35 minut, da se na vrhu zlato zapeče.
Dobro ohladimo preden zrežemo in potresemo s sladkorjem v prahu.