Anina kuhinja

Skutin štrudelj ali zavitek

Čas priprave: 40-50 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: večji pravokotni pekač 30x40cm

Sestavine:

Sestavine za vlečeno testo:
400 gramov bele moke
60 ml sončničnega olja
200 ml mlačne vode
1,5 čajne žličke soli
1 čajna žlička jabolčnega kisa

Sestavine za nadev:
800 gramov skute
200 gramov kremnega sira (ali isto količino skute)
2 žlici kisle smetane
2 rumenjaka
3 žlice Dr.Oetker sladkorja v prahu
1 žlica Dr.Oetker vanilin sladkorja v prahu
1 vrečka Dr.Oetker vanilijevega pudinga
1/2 čajne žličke Dr.Oetker limonine lupinice

Ostale sestavine:
30 gramov masla
sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo testo. Zmešamo moko in sol. Z vilico vmešamo olje in vodo in zgnetemo v testo. Pustimo ga počivati 30-60 minut.

Vse sestavine za nadev zmešamo.

Testo razdelimo na 4 dele. Vsak del najprej zvaljamo v pravokotnik, nato pa ga z rokami do čimtanjšega razvlečemo. Vsak del premažemo s četrtino nadeva in zvijemo. Odložimo na pomaščen pekač.

Po vrhu dodamo tanke rezine masla in položimo na sredino segrete pečice na 180 stopinj za eno uro. Če je vrh na dveh tretjinah peke že dovolj zapečen pekač pokrijemo z aluminijasto folijo.

Pečen štrudelj malo ohladimo, nato pa potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.