Anina kuhinja

Široki rezanci v paprikini omaki z burrato in pinjolami

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

250 gramov širokih rezancev
2 rdeči špičasti papriki
1-2 žlici Monini oljčnega olja
1/2 rumene čebule
2 stroka česna
1/2 čajne žličke mlete sladke paprike
2 čajni žlički Ponti omake Pesto rosso
200-300 ml zelenjavne ali piščančje jušne osnove (ali vode)
1/3 čajne žličke soli – oz. po okusu
1 pest parmezana
20-30 gramov popečenih pinjol
2 manjši burrati

Postopek:

Natisni

Čebulo in papriki narežemo na drobno. V ponev dodamo olje in na njem najprej popražimo čebulo. Malo jo posolimo da se hitreje spusti. Ko se spusti dodamo papriko in jo pražimo da se ponekod zapeče. Takrat dodamo drobno narezan česen, sladko papriko in rdeči pesto. Popražimo da česen zadiši, nato pa prilijemo juho.

Kuhamo 15 minut, da se paprike omehčajo. Po okusu dosolimo in prelijemo v visoko posodo, kjer omako skupaj z dvema tretjinama pinjol in parmezano zmešamo v fino omako.

Rezance skuhamo in vmešamo v omako.

Na rezance dodamo buratto in preostale pinjole. Lahko buratti zrežemo in vmešamo v celotne rezance ali pa postrežemo kot prikazuje slika – v tem primeru jih potrebujemo toliko kot je porcij ali pa vsaki porciji dodamo polovico buratte.

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.