Sestavine:
Sestavine:
1 večja tortilja (ali vse razpolovite in delate z dvema manjšima)
1-2 čajne žličke olja
5 manjših jajc
1 paprika (če le gre – babura)
1 manjša čebula
1 paradižnik ali 4-5 večjih češnjevih paradižnikov
vejica svežega peteršilja
1/2 čajne žličke soli
ščepec sladkorja
Postopek:
NatisniPapriko, čebulo in paradižnik narežemo na drobno. Jajca z vilico stepemo. Vmešamo sol.
Na žlički olja v segreti ponvi popražimo čebulo in papriko, ki ju tudi malo posolimo. Ko se spustita dodamo paradižnik. Pražimo da se omehča. Malce posladkamo. Temperaturo znižamo na srednjo (5-6/9). Vlijemo jajca, potresemo s peteršiljem in na vrh takoj dodamo tortiljo. Pečemo da robovi dobro zamatirajo.
Takrat prevrnemo na desko. Ponev obrišemo in dodamo malce olja. Burrito s tortiljo navzdol položimo nazaj v ponev. Pečemo 2-3 minutke na 6-7/9 vročini ponve, nato pa preložimo na desko in zvijemo. Prepolovimo in postrežemo.