Anina kuhinja

Salzburški žličniki

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 10-12 minut

Količina: 1 manjši pekač

Sestavine:

Sestavine:
5 beljakov
4 rumenjake
2,5 žlici kristalnega sladkorja
2,5 žlice moke
ščepec soli
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
1 žlica masla za premaz
3 žlice slivove marmelade – ali marmelade po okusu (lahko pa jo tudi izpustite in žličnike prelijete s polivko po okusu)

+
Dr. Oetker sladkor v prahu za posip

Postopek:

Natisni

Pekač namastimo z maslom in nanj dodamo izbrano marmelado.

Iz beljakov stepemo sneg in med stepanjem dodamo sol. Z metlico vmešamo sladkor. Nato 4 žlice snega odstranimo.

K večini beljakov z metlico počasi vmešamo rumenjake. Nato pa še po delih vmešamo presejano moko. Na koncu vmešamo odstranjene beljake in z večjo žlico naložimo v kupčkih čez marmelado.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 10-12 minut, da se vrh lepo zlato rjavo obarva.

Še vroče potresemo s sladkorjem v prahu in takoj vroče postrežemo. Lahko tudi s kepico sladoleda.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.