Anina kuhinja

Sacher kolački

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 17-18 minut

Količina: 12 kolačkov

Sestavine:

Sestavine za kolaček:
170 gramov bele moke
30 gramov Dr.Oetker grenkega kakava
1 vrečka Dr.Oetker pecilnega praška
2 veliki jajci
ščepec soli
120 gramov sladkorja
2 čajni žlički Dr.Oetker vanilijeve arome
140 ml mleka
120 ml sončničnega olja
1 čajna žlička Dr.Oetker rumove arome
12 čajnih žličk marelične marmelade

Sestavine za nadev:
250 gramov temne čokolade
250 ml sladke smetane
Dr. Oetker čokoladne mrvice za okras

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Moki dodamo pecilni prašek in kakav v prahu in premešamo. Mleko zmešamo z oljem.

Rumenjakom dodamo sladkor. Beljake stepamo in jim med stepanjem dodamo ščep soli, ter jih stepamo do čvrstega snega.

Rumenjake stepamo do svetlo rumenega. Dodamo rumovo in vanilijevo aromo. Po delih dodajamo tekoče sestavine in presejane suhe.

Na koncu vmešamo sneg.

V pekač za mafine razporedimo papirčke in nadevamo po eno žlico zmesi. Nanjo položimo čajno žličko marmelade in zaključimo s čokoladno zmesjo.

Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj 17-18 minut.

Ohladimo. V kozici do vretja pripeljemo sladko smetano. Odstavimo in vanjo stresemo nadrobljeno čokolado. Počakamo minuto, nato pa mešamo da se sestavini povežeta. Pokrijemo s folijo za živila po površini in položimo v hladilnik za vsaj 1 uro ali več.

Čokoladno zmes nadevamo v brizgalno vrečko in okrasimo ohlajene kolačke. Potresemo z mrvicami.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.