Anina kuhinja

Rolada z mascarponejevo kremo in višnjami

Stepen sneg ob ostalih sestavinah.

 

Končana zmes za rolado.

 

Pečen biskvit za rolado.

 

Prevrnjen biskvit na zelo vlažni kuhinjski krpi. Peki papir še ni odstranjen.

 

Odstranjen peki papir. Biskvit potresen z sladkorjem v prahu.

 

Vmešavanje mascarpone sira v stepeno sladko smetano.

 

Zvijanje rolade skupaj s servetom.

 

Odvita ohlajena rolada.

 

Namazana rolada pred zvitjem.

 

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
ČAS PEKE: 10 minut

 

SESTAVINE za biskvit :

– 5 jajc
– 1 jogurtov lonček sladkorja ( 180 g )
– 1 zvrhan jogurtov lonček moke ( 190-200 g )
– 1 pecilni prašek
– 1 vanilijev sladkor

Sestavine za kremo :

– 500 g mascarpone sira
– 200 ml smetane za stepanje
– 8-10 žlic višenj ( iz višnjevega kompota )
– 3 zvrhane žlice sladkorja

OPIS PRIPRAVE:

 

  Začneš z ločevanjem jajc. V večjo posodo ločiš beljake v manjšo rumenjake. Iz beljakov narediš sneg, počasi postopoma z metlico dodajaš moko, sladkor, rumenjake (izmenično, vsakega po malo). Na koncu skledico z rumenjaki poplakneš z 2 žlicama mlačne vode in dodaš masi. Pekač obložiš s peki papirjem, razporediš testo in pečeš na 200 stopinj približno 10 minut.
Ko je biskvit pečen, ga zvrneš na moker servet in skupaj s kuhinjsko krpo zviješ v rolado. Biskvit preden ga zvijete lahko malce potresete s sladkorjem v prahu, in tako se zagotovo ne bo prijel na kuhinjsko krpo.
 Med čakanjem da se rolada ohladi ( približno 20 minut ) pripravimo kremo. V posodi stepemo smetano za stepanje skupaj s sladkorjem in ji nato z metlico nežno vmešamo sir. Višnje odcedimo in jih malce stisnemo da od njih odteče vsa odvečna tekočina, saj bi s preveč tekočine lahko uničili kremo.
   Ko je biskvit hladen, ga razvijete in nadevate s kremo, ter potresete z višnjami, ter ga zvijete nazaj v rolado. Rolado nato lahko zavijete v aluminijasto folijo ali pa samo v servet in jo položite v hladilnik za kakšne 2-3 ure.
 Dober tek!

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.