Anina kuhinja

Regratova krompirjeva juha z zdrobom

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

2 polni pesti regrata
2-3 dcl mleka + 2 dcl vode
1 čajna žlička Kotanyi zrnastega česna
4 kormpirji
600-800 ml vode ali jušne osnove
1/2 čajne žličke Kotanyi suhega peteršilja
1/2 čajne žličke soli
ščepec Kotanyi belega popra
1 zravnana žlica kamutovega ali pšeničnega zdroba
kisla smetana – količina po okusu

Postopek:

Natisni

Česen narežemo na drobno. Krompir olupimo in narežemo na kocke. Na olivnem olju krompir popečemo in mu dodamo česen. Ko zadiši prilijemo juho in dodamo peteršilj, sol, poper, ter kuhamo pokrito 25 minut.

Vmes v kozico dodamo mleko in vodo in ju pripeljemo do točke tik pred vretje. takrat dodamo opran regrat in ga kuhamo 2-3 minute. Odcedimo. Mlečnato vodo prihranimo za zalivanje lončnic ali vrta.

Po 25 minutah kuhanja krompirja dodamo regrat. Kuhamo 5 minut, nato pa vsebino grobo spasiramo.Pustimo še nekaj koščkov krompirja, da ni čisto fina. Takrat dodamo zdrob in ga kuhamo še minuto dve da se juha malo zgosti.

Juho postrežemo s kislo smetano.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.