Anina kuhinja

Ravioli v paradižnikovi omaki s česnom in baziliko

Sestavine: narezana bazilika, česen, paradižnikov pire.

Omaka med pokuhavanjem.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut

Za 5 oseb.

SESTAVINE:

– 500-600 g raviolov
– 500 g paradižnikov ali pelatov iz konzerve
– 4-5 strokov česna
– 1 pest bazilike
– ščepec sladkorja, popra, soli
– malce olivnega olja


OPIS PRIPRAVE:

   Raviole skuhate v soljeni vodi – recept za domače raviole najdete tukaj. Nato se lotite omake. V ponev zlijemo malce olivnega olja in na njem malo popražimo narezan česen. Nato mu dodamo paradižnikov pire ( ali direktno iz konzerve, ali pa paradižnik razrežete in zmiksate ) in na drobno narezano baziliko. Omako še solimo, popopramo in malce posladkamo, ter jo zavremo in postrežemo s kuhanimi ravioli, lahko pa tudi z drugimi kuhanimi testeninami.

DOBER TEK