Anina kuhinja

Proteinske polnozrnate palačinke

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 15-20 palačink

Sestavine:

Sestavine:
6 večjih jajc
400 ml vode
400 ml vode z mehurčki
1/5 čajne žličke soli
5 žlic navadne moke
5 žlic polnozrnate moke
5 žlic nevtralnega proteinskega praška – Battery whey natural iz Proteini.si

Za sladko verzijo opcijsko dodamo:
1/3 čajne žličke cimeta
2-3 žlice agavinega ali javorjevega sirupa ali 1 polna žlica medu – po okusu
1 čajna žlička vanilijeve paste

Postopek:

Natisni

Vse sestavine dodamo v večjo skledo in jih fino zmiksamo. Če je za vaš okus zmes preredka, ji dodamo še žlico ali dve moke. Z bolj gosto zmesjo, boste dobili bolj debele palačinke. Če pa je za vaš okus zmes pregosta ji dodate še malo vode. Bolj redka bo zmes, tanjše bodo palačinke.

Na ponev/palačinkarico dodamo žlico olja in ga s papirnato krpico razmažemo. Od tega trenutka dalje olja ne dodajamo več.

Na štedilniku segrejemo palačinkarico. Segrejemo jo na temperaturo, ki je le odtenek nižja od najvišje. (8/9) Pripravimo si dva krožnika, zajemalko in lopatico.

Zmes za palačinke zlijemo na palačinkarico in jo med zlivanjem premikamo, da se zmes enakomerno razlije.
Počakamo da zmes za palačinke zamatira, nato pa jo obrnemo, pečemo še na drugi strani nekaj trenutkov in odstranimo na krožnik.Pečeno palačinko položimo na krožnik in jo pokrijemo z drugim krožnikom, da čimdlje ohranimo toploto.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.