Anina kuhinja

Profiterol krofki z marelično marmelado

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 20-25 profiterolov

Sestavine:

3 majhna jajca iz Eurospina
100 gramov pšenične bele moke iz Eurospina
70 gramov masla znamke Land iz Eurospina
2 dcl vode
ščepec soli
1 čajna žlička vanilijeve esence
limonina lupinica ene bio limone
marelična marmelada iz Eurospina
sladkor v prahu iz Eurospina

Postopek:

Natisni

Vodo, maslo, vanilijevo esenco in sol dodamo v posodo in pripeljemo do vretja. Med kuhanjem dobro mešamo z metlico da se sestavine povežejo.

Zavrelo zmes odstavimo in vanjo stresemo moko. Vmešamo s kuhalnico in položimo nazaj na štedilnik na srednji ogenj. Med kuhanjem ves čas mešamo, dokler se zmes ne oblikuje v cmok.

Takrat preložimo v posodo in testo ohladimo. Ohlajenemu najprej vmešamo eno jajce, nato pa še preostali dve. Dobro zmešamo in nadevamo v brizgalno vrečko. Na obložen pekač s papirjem za peko oblikujemo kupčke velikosti večjega oreha in z dobrim 2 cm razmakom vmes.

Vrhove z mokrim prstom potlačimo navzdol.

Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj 20-22 minut.

Ohladimo, nadevamo s segreto marelično marmelado (segreta je bolj tekoča in se lažje brizga) in potresemo s sladkorjem v prahu.

Večina uporabljenih izdelkov v receptu iz Eurospina je do 26.2. v akciji po super nizkih cenah. Za ogled vseh ugodnosti, vas na njihovi spletni strani čaka tedenski letak, ki ga najdete tukaj. Sledite pa jim lahko tudi na njihovih družabnih omrežjih za še več nasvetov in ugodnosti.

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/eurospinslovenija/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/EurospinSlovenija
YOUTUBE: https://bit.ly/Eurospin-YouTube

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.