Anina kuhinja

Preprosta rižota s tunino in grahom

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

1/2 večje rumene čebule
3x 80 gramov Rio mare tunina s pekočo papriko v oljčnem olju (ali katerakoli druga tunina v olju)
280-300 gramov arborio riža (ali kateregakoli srednjezrnatega ali dolgozrnatega riža)
600-800 ml jušne osnove ali vode
1 dcl mleka – opcijsko
3 pesti zamrznjenega ali konzerviranega graha (ali koruze, čičerike, fižola)
sol in bel poper po okusu
1/5 čajne žličke suhega peteršilja
2-3 žlice naribanega parmezana – opcijsko

Postopek:

Natisni

Eni tunini odlijemo olje direktno v ponev. To olje je izjemno aromatično in bo rižoti dodalo čudovit okus. Na olju popražimo drobno narezano čebulo. Ti dodamo malce soli, da se lepo spusti. Če vam je všeč okus po malce zapečeni čebuli, jo popražite da se malo obarva, drugače nadaljujte proces ko se spusti in je še vedno bela.

Vodo ali jušno osnovo segrejte in solite da je prijetno slana.

Popraženi čebuli dodajte riž in ga pražite na srednji temperaturi še minuto, da malce postekleni.

Takrat prilijte prvo zajemalko vode/juhe in ko ta izhlapi dodajte novo. Dodajte tudi poper in peteršilj. Dodajajte tekočino 12-13 minut, nato pa dodajte grah. Kuhajte minutko, nato pa prilijte mleko in kuhajte toliko časa da mleko izhlapi oziroma da je riž skuhan. Če mleka nimate kuhate riž in prilivate vodo/juho dokler riž ni mehak.

Riž odstavite in vmešate tunino in parmezan.

Postrežete.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.