Anina kuhinja

Preprosta pogača s tunino in sezamom

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 15-20 minut

Količina: 8 kosov - večjo ponev (24-26 cm premera)

Sestavine:

4 žlice sezamovih semen ali makovih ali sončničnih (če semen nimate, ta korak izključite)
3 x 80 gramov Rio Mare tunine v oljčnem olju
4 žlice olja iz same tunine
4 jajca
8 žlic moke (navadne, pirine, črne ali polnozrnate)
8 žlic vode
1/3 čajne žličke soli
čajna žlička svežega/suhega drobnjaka – opcijsko

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjakom dodamo vodo, olje od tunin, drobnjak, sol in moko in premešamo. Nežno vmešamo še tunino, nato pa na koncu vmešamo še sneg.

Pečico segrejemo na žar funkcijo na 200 stopinj.

V ponev, ki naj bo ognjevarna dodamo malce olja (lahko tudi tistega iz tunine, če ga imamo še kaj) in ponev segrejemo na višji temperaturi. Čez olje potresemo semena in jih prelijemo z zmesjo. Temperaturo znižamo na srednjo in pečemo da se na vrhu naredijo mehurčki in rob zamatira – približno 5-7 minut. Vrh potresemo s še malo sezama.

Takrat položimo v pečico da se vrh zapeče in lepo obarva – za približno 5-7 minut.

Serviramo kot slano verzijo zajtrka poleg vložene zelenjave ali nanj namažemo poljubni namaz, serviramo poleg humusa, kisle smetane, lahko pa pogačo jemo kar samo brez vsega.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.