Anina kuhinja

Preprosta otroška pisana rolada

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 8 minut

Količina: 1 rolada

Sestavine:

Sestavine za rolado:
5 večjih jajc
ščepec soli
120 gramov bele moke za pecivo
1 čajna žlička Dr. Oetker pecilnega praška
80 gramov navadnega kristalnega sladkorja
20 gramov Dr. Oetker vanilijevega sladkorja

Sestavine za kremo:
400 ml smetane za stepanje
250 gramov mascarpone sira
4 polne žlice Dr.Oetker vanilin sladkorja v prahu
50 ml limoninega soka
3 lističi želatine

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo čvrst sneg in mu med stepanjem dodamo ščepec soli.

Rumenjake in sladkorja stepamo do svetlo rumene barve. Moko in pecilni prašek zmešamo skupaj.

K rumenjakovi zmesi po delih in počasi vmešamo sneg. Nato pa še po delih presejano moko s pecilnim praškom.

Zmes razporedimo po namaščenem papirju za peko razporejenem po pekaču. Sama sem uporabljala kar pekač od pečice.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 8-10 minut. Pomembno je da se biskvit ne speče preveč, drugače bo med pokanjem rad počil. Po 8 minutah zato nujno z zobotrebcem preverite, če je pečen. Če zobotrebec pride ven čist je pečen.

Pečen biskvit prevrnemo na vlažno čisto kuhinjsko krpo in ga zvijemo v rulado. Ohladimo.

Želatino namočimo v hladno vodo za nekih 10 minut. Nato jo ožamemo in preložimo v kozico ki ima dodane malo vode – toliko da pokrije dno.

Na najnižji temperaturi jo segrejemo da se popolnoma otekočini.

Mascarpone sir zmešamo s sladkorjem, limonin sokom in semeni vanilijevega stroka. Preostalo smetano stepamo le toliko da se začne dobro peniti nato pa ob rednem mešanju vmešamo stopljeno želatino in mešamo, da se začne malo gostiti, ampak je še zelo tekoča.

Takrat z lopatko vmešamo mascarpone nadev k smetani in po okusu dosladkamo, dodamo limonin sok. Položimo jo v hladilnik za vsaj 1-2 uri.

Pet zvrhanih žlic kreme prihranimo za premaz. Ostalo kremo namažemo na odvito ohlajeno rolado in jo zvijemo nazaj. Zavijemo v aluminijasto folijo in položimo v hladilnik za 2-3 ure.

Rolado premažemo s prihranjeno kremo in povaljamo po pisanih mrvicah. Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.