Anina kuhinja

Preprosta juha primerna za občutljiv želodec – po bruhanju

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
2 večja korenčka
1/2 male rumene čebule
3 srednje veliki krompirji
1,5 litra vode
1/3 čajne žličke Kotanyi majarona in peteršilja
čajna žlička soli – po okusu
ščepec Kotanyi zrnastega ali suhega česna
2 pesti drobnih testenin
+
svež peteršilj opcijsko (ne za osebo, ki ima želodčne težave)

Postopek:

Natisni

Čebulo narežemo na drobno. Dodamo jo v hladno posodo. Dodamo narezano korenje in krompir in zalijemo z vodo. Dodamo začimbe in česen, ter sol. Pokrijemo in zavremo. Nato pa na nizkem ognju kuhamo nadaljnih 40 minut.

Po tem času po okusu dosolimo in dodamo testenine. Kuhamo kolikor predpisuje čas na embalaži in postrežemo.

Preprosta juha primerna za občutljiv želodec je naša go-to juha kadar kdo v družini bruha. Nimamo radi prežganke, zato se vedno odločimo za to verzijo. Skuham jo za celotno družino, tako jo takrat jemo vsi.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.