Anina kuhinja

Preprosta beljakova tortica z Nuttelo in makadamijo

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 3 ure + sušenje

Količina: 1 tortica

Sestavine:

Sestavine za beljakove oblate:

150 gramov beljakov sobne temperature
300 gramov sladkorja v prahu
1 čajna žlička limoninega soka
1/7 čajne žličke soli – ščepec

Sestavine za nadeve:

8-10 žlic Nuttele
1-2 pesti mandljev v čokoladi
1 pest makadamijskih oreščkov
250 ml sladke smetane
1 vanilijev strok
1 žlica sladkorja

Postopek:

Natisni

Beljake stepemo da se spenijo. Nato dodamo limonin sok in sol in stepamo do čvrstega, da so konice pokončne.

Nato po žlicah dodajamo sladkor in stepamo da dobimo gosto zmes.

Na papir za peko narišemo kroge premera od 15-17 cm in papir obrnemo okrog. Kremo nadevamo v kroge (jaz sem naredila še dva mini za moja mala fantka) in položimo v segreto pečico na 80 stopinj za 4 ure, nato pa v topli pečici pusti 10-12 ur – najbolje čez noč. (Jaz tokrat nisem imela toliko časa, pa sem jo ven vzela po 5 urah sušenja v topli pečici – vseeno je bila ok. 😉 )

Prvi beljakov oblat položimo na servirni pladenj. Smetano stepemo skupaj z žlico sladkorja in semeni vanilijevega stroka. Nuttelo pogrejemo v posodi da se malo utekočini.

Beljakov oblat premažemo s polovico Nuttele in polovico stepene smetane.Na določenih delih lahko pustimo da stečeta malo čez oblat.

Čez položimo drug beljakov oblat in okrasimo s preostalo smetano, Nuttelo in oreščki.

 

Beljakova tortica z Nuttelo in makadamijo je zares preprosta sladica. Je bogata in ob njej morate pozabiti na kalorije, ker je pošastno dobra in se splača. 😉

Tortica je bila moje darilo za valentina mojemu dragemu, ki je ljubitelj beljakovih sladic in Nuttele. 🙂

Pri izdelovanju tortice so mi pomagali Boschev Optimum in Boscheva pečica, štedilnik in mikser. 😉

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.