Anina kuhinja

Preprost jogurtov malinov biskvit

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: za pekač 35x25 cm

Sestavine:

Sestavine:
4 jajca
1 lonček sladkorja
ščepec soli
1 vrečka vanilijevega sladkorja
1,5 lončka moke
1/2 vrečke pecilnega praška
1 lonček jogurta
1/2 lončka rastlinskega olja
limonina lupinica ene bio limone
150-170 gramov svežih malin (2-3 polne pesti)
sladkor v prahu za posip

+
sama sem dodala tudi sladkorne hrustljavčke – ti so opcijski

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Beljake stepemo v sneg in med stepanjem dodamo sol.

Rumenjake in sladkorja stepamo do svetlo rumene barve vsaj nekih 10 minut. Takrat presejemo moko in pecilni prašek. Dodamo jogurt, olje, limonino lupinico in vse na hitro premešamo.

Počasi z lopatko vmešamo po delih sneg in prelijemo v dobro namaščen pekač. Potresemo z malinami in sladkornimi hrustljavčki, če smo se odločili zanje.

Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj 25 minut. Ohladimo in potresemo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.