Anina kuhinja

Pražene medeno kisle nektarine s pinjolami

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 6-8 minut

Količina: 2 porciji

Sestavine:

2 nektarini
4 čajne žličke Ponti jabolčnega kisa aromatiziranega z medom
2 žlici cvetličnega medu
5-6 žlic pasirane skute
1 dcl navadnega jogurta
3 žlice pinjol

Alternativa skutni podlagi – vanilijev sladoled

Postopek:

Natisni

Med in kis temeljito zmešamo skupaj.

Jogurt in skuto prav tako premešamo skupaj in razporedimo po dveh krožnikih.

Pinjole popražimo da zlato porjavijo. Nektarini razpolovimo in polovice dobro premažemo s kislim medom. Pustimo stati minutko, nato pa položimo z zarezom navzdol v vročo ponev. Temperaturo znižamo na srednjo do višjo – 7/9 in pražimo 5 minut, da se nekatrine malo obarvajo, karamelizirajo in omehčajo. Zgornje dele premažemo s preostalo medeno mešanico in jih obrnemo, ter pečemo nekaj minut še na drugi strani.

Serviramo čez skutno podlago, potresemo s pinjolami in takoj postrežemo.

Pražene medeno kisle nektarine s pinjolami so super ideja za ekspresno in zdravo poletno sladico. Za še hitrejšo in malce manj zdravo različico jih še vroče postrežete nad vanilijev sladoled. 😉

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.