Anina kuhinja

Prata mafini s hrenovo kremo

Čas priprave: 20 minu

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 12 mafinov

Sestavine:

200 gramov starega kruha
150 gramov kuhane šunke
1 večja vejica peteršilja
2 stroka česna
poper po okusu
1/2 čajne žličke soli
100-150 ml mleka
3 večja jajca
3-4 žlice drobno naribanega hrena
3 žlice kisle smetane
sol po okusu – za kremo

Postopek:

Natisni

Kruh in šunko narežemo na manjše kocke. Kruh prelijemo z vročim mlekom in premešamo.

Jajca stepemo in jim vmešamo sol. Namočen kruh, jajca, nariban česen, narezan peteršilj, šunko, poper zmešamo skupaj. Če je zmes presuha, dodamo še malo mleka.

Pustimo stati 30 minut – najbolje še več ali čez noč.

Nadevamo namaščene prostore v pekaču za mafine in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 20-25 minut.

Zadnje minute pripravimo kremo. Na drobno naribamo hren in ga zmešamo s kislo smetano in soljo.

Pečene prata mafine odstranimo iz pekača in postrežemo tople ali hladne.

Pri pripravi sem uprabljala Zenkerjev pekač za mafine in Fackelman pripomoček za hrenovo kremo. Fackelmanov pripomoček je eden in edini ki hren res izjemno drobno nariba. Odličen je tudi za druge korenine kot je ingver…

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.