Anina kuhinja

Polnozrnati njoki s tartufi, rukolo in pršutom

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

  • nekaj žlic olivnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • ščep soli
  • ščep sladkorja
  • 2 čajni žlički moke
  • 2 dcl belega vina
  • 2 dcl vode ali jušne osnove
  • ščep peteršilja
  • 1 čajna žlička mletih črnih tartufov
  • 400 gramov polnozrnatih njokov
  • 1 žlica masla
  • pest pršuta
  • pest rukole

Postopek:

Natisni

Čebulo narežemo na drobno in jo popražimo na nekaj žlicah olja. Malce jo posolimo in osladkamo in pražimo dokler se ne spusti. Takrat dodamo moko, pražimo nekaj sekund, nato pa zalijemo z vinom in vodo.

Dodamo peteršilj in mlete tartufe, ter ponev pokrijemo in kuhamo 10-15 minut.

V tekočino stresemo njoke in jih pokrijemo, ter kuhamo 5-10 minut. Dodamo žlico masla, pest narezanega pršuta in pest rukole in premešamo, ter odstavimo.

Serviramo in po vrhu dodamo še kakšno rezino pršuta in nekaj listkov sveže rukole.

 

Polnozrnati njoki s tartufi, rukolo in pršutom v odlični preprosti omaki, ki vas bo gotovo navdušila. Pršut lahko nadomestite z drugimi suhimi mesninami, rukolo pa s špinačo.

Najboljša izbira za belo vino je rumeni muškat.