Anina kuhinja

Polnozrnati mehiški tunini pica kruhki

Čas priprave: 15 minut + vzhajanje

Čas kuhanja: 15-18 minut

Količina: 8-10 kruhkov

Sestavine:

Sestavine za testo:
400 g pirine polnozrnate moke
300 gramov svetle pirine moke
3 dcl vode
2 vrečki suhega kvasa
1 zravnana čajna žlička soli

Ostale sestavine:
4-5x Insalatissime Messicana
2-3 pesti naribane mocarele

Postopek:

Natisni

Moki, kvas in sol premešamo in vanju vlijemo toplo vodo. Testo pregnetemo. Nato ga pokrijemo in pustimo vzhajati 30-60 minut.

Testo razdelimo na 8-10 delov – odvisno od željene velikosti pica kruhkov. Vsak del oblikujemo v hlebček in posebej razvaljamo v pravokotnik. Spodnji del nadevamo z malo sira in tunino solato.

Robove zavihamo proti sredini in testo zvijemo v rolado/kruhek. Položimo jih na papir za peko in pustimo vzhajati 20 minut.

Nato jih spečemo v segreti pečici na 220 stopinj za 15-18 minut.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.