Anina kuhinja

Polnozrnati krostini bombetki s tunino in jajčno solato

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 1-2 osebi

Sestavine:

2 polnozrnati bombetki
3 manjša kuhana jajca
2x Rio Mare tunina Natura
2 vejici peteršilja
1/3 čajne žličke soli
2-3 žlice oljčnega olja
2 žlice albuminske skute ali rikote
1-2 žlici svetlega balzamičnega kisa
1 žlica kisle smetane

Postopek:

Natisni

Odrezan del bombetk na tanko premažemo z oljčnim oljem in položimo z zarezom navzgor v pečico segreto na 180 stopinj na funkciji žar za 8-10 minut. Zadnje 2-3 minute bombetke obrnemo da se na obeh straneh hrustljavo zapečejo.

Kuhana jajca narežemo na manjše koščke. Skuto, kislo smetano, kis, sol in dorbno narezn peteršilj fino premešamo. Omako zmešamo z jajci in tunino, da dobimo gosto kremno solato.

S solato nadevamo ohlajene hrustljave krostini bombetke.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.