Sestavine:
2 polnozrnati bombetki
3 manjša kuhana jajca
2x Rio Mare tunina Natura
2 vejici peteršilja
1/3 čajne žličke soli
2-3 žlice oljčnega olja
2 žlice albuminske skute ali rikote
1-2 žlici svetlega balzamičnega kisa
1 žlica kisle smetane
Postopek:
NatisniOdrezan del bombetk na tanko premažemo z oljčnim oljem in položimo z zarezom navzgor v pečico segreto na 180 stopinj na funkciji žar za 8-10 minut. Zadnje 2-3 minute bombetke obrnemo da se na obeh straneh hrustljavo zapečejo.
Kuhana jajca narežemo na manjše koščke. Skuto, kislo smetano, kis, sol in dorbno narezn peteršilj fino premešamo. Omako zmešamo z jajci in tunino, da dobimo gosto kremno solato.
S solato nadevamo ohlajene hrustljave krostini bombetke.