Anina kuhinja

Polnozrnata debela pica z bučkami in čebulo

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 13-14 minut

Količina: 1 pekač od pečice

Sestavine:

Sestavine za testo:
400 gramov navadne moke
200 gramov polnozrnate moke
200 ml mleka
250 ml vode
12 gramov soli
1 čajna žlička medu
2/3 kocke svežega kvasa ali zavitek suhega

Sestavine za paradižnikovo omako:
1 dcl mletih paradižnikovih pelatov
1/2 čajne žličke Kotanyi sladke mlete paprike
1/4 čajne žličke Kotanyi česna v mlinčku
1/3 čajne žličke Kotanyi suhega origana
1 čajna žlička sladkorja ali žlica javorjevega sirupa
1/3 čajne žličke soli

Sestavine za nadev:
šunka ali narezana piščančja prsa
4-5 pesti naribane mocarele ali drugega topljivega sira
2 cukini bučki
1/2 bele čebule (ali rumene)
ščepec soli

Postopek:

Natisni

Moki presejemo in zmešamo. Mleko in vodo segrejemo do toplega, vmešamo med in nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut.

Vzhajan kvas vmešamo k mokama in nato vmešamo še sol. Gnetemo 15-20 minut.

Testo pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro.

Po tem času ga razvaljamo v velikosti pekača. Pekač premažemo z oljčnim oljem in testo preložimo nanj.

Bučko in čebulo naribamo na tanko. Malo ju posodlimo in pustimo stati. Naribamo sir. Vse sestavine za paradižnikovo omako zmešamo.

Testo premažemo s paradižnikovo omako, dodamo šunko, sir in na vrh narezano bučko in čebulo.

Pustimo vzhajati 15-20 minut, nato pa položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 12-14 minut.

Postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.