Anina kuhinja

Polnjeni škrniclji s tunino in francosko kremo

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 13-15 minut

Količina: 20 škrnicljev

Sestavine:

150 gramov listnatega testa
120 gramov Rio Mare tunine v oljčnem olju
70 gramov graha
2-3 žlice avokadove majoneze
5-6 kislih kumaric
ščepec soli
1 jajce + 2-3 žlice vode
500 gramov pinjol

Postopek:

Natisni

Listnato testo narežemo na trakove in jih zavijemo okrog modelčkov za šamrole. Premažemo z zmešanim jajcem z vodo in povaljamo po zdrobljenih popraženih pinjolah. Pečemo v segreti pečici na 200 stopinjah nekih 13-15 minut, do zlate zapečene barve testa.

Vmes pripravimo kremo. V manjši mikser dodamo grah, kisle kumarice in žlico avokadove majoneze, ter ščep soli. Zmiksamo do finega, nato pa z žlico vmešamo še preostalo majonezo. Poskusimo in dosolimo po okusu. Če imate radi kislo, lahko dodamo še čajno žličko kisa.

Pečene škrniclje ohladimo in nadevamo s pripravljeno kremo, koščki tunine, ter postrežemo kot prigrizek oziroma predjed.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.