Anina kuhinja

Polentine rezine s patejem, rukolo in poširanim jajcem

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: 6 rezin

Sestavine:

Sestavine za polento:
400 ml mleka
100 gramov polente
½ čajne žličke soli
3 žlice sveže naribanega parmezana

Ostale sestavine:
6 jajc
4x Rio Mare tunin namaz z limoninim sokom
Dve pesti sveže mlade rukole
2 žlici kisa
1 žlica oljčnega olja
Črni poper

Postopek:

Natisni

Mleko solimo in ga pripeljemo do točke tik pred vretjem. Vanj vkuhamo polento in jo kuhamo da se skuha in zgosti. Takrat vmešamo parmezan  in jo prelijemo na štirikoten pekač obložen s papirjem za peko. Ohladimo da se očvrsti.

Zrežemo na kocke ali kroge. Rukolo zmešamo s ščepom soli, kisom in oljem. Polentine rezine nadevamo s patejem. Nanj naložimo malo okisane rukole in na vrh položimo spoširano jajce.

Po vrhu popopramo z grobo mletim črnim poprom in takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.