Sestavine:
Sestavine za piškote:
250 gramov bele moke
125 gramov masla
100 gramov Dr. Oetker sladkorja v prahu
25 gramov Dr. Oetker vanilin sladkorja v prahu
3 rumenjaki
ščepec soli
Sestavine za okras:
250-300 gramov temne čokolade
20-30 oranžnih Smartis bonbonov za noske
sladkorne učke
Dr. Oetker čokoladno pisalo
Postopek:
NatisniMoko in maslo zdrobimo skupaj ali na hitro zmiksamo v multipraktiku.
Vmešamo sladkor, vanilijev sladkor, sol in rumenjake. Mešamo ali miksamo da se oblikuje testo. Testo lahko položite v hladilnik za 20-30 minut ali pa pričnete z njim delati takoj. (sama ga vedno takoj uporabim naprej)
Iz testa izrežete večje kroge in jih polagate na pekač obložen s papirjem za peko.
Pekač položite v pečico segreto na 180 stopinj za 10-12 minut – odvisno od velikosti in željene zapečenosti piškotov. Sama bi pazila da niso prehudo zapečeni saj bodo bledi lepše izgledali ko bodo okrašeni.
Piškote ohladimo.
Čokolado stopimo na najnižji temperaturi. Piškote pomočimo v čokolado na način da na njih ostane trikotnik. Okrasimo jih kot vidite na sliki.