Anina kuhinja

Piščanec po vietnamsko z rižem in svežo kumaro

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 15-18 minut

Količina: za 2 osebi

Sestavine:

Sestavine:
400-500 gramov piščančjih beder brez kosti in kože
5 žlic sojine omake
1 polna čajna žlička koruznega škroba
2 kapljici Aromatrip bio eteričnega olja limonske trave
1 čajna žlička sladkorja
1 čajna žlička sezamovega ali sončničnega olja
1 rumena čebula
3 stroki česna
čili v prahu, v omaki – opcijsko in po okusu
50-100 ml kokosovega mleka ali navadnega mleka ali vode
140-150 gramov basmati ali paraboiled riža
1 sveža kumara
sveži peteršilj ali koriander

Postopek:

Natisni

Piščančje meso narežemo na malce večje koščke. V posodi z metlico zmešamo sojino omako, sladkor, koruzni škrob in olje limonske trave. Meso zmešamo z marinado in ga pustimo v marinadi nekih 15 minut.

Vmes narežemo čebulo in česen na drobno. Riž skuhamo v soljenem kropu.

V segreto ponev dodamo sezamovo olje. Na njem popečemo čebulo. Malo jo solimo in po potrebi prilivamo malce vode da se omehča. Ko je omehčana dodamo česen. Ko zadiši primešamo marinirano meso in čili. Pražimo nekaj minut, da se meso ponekod lepo zapeče in ni več surovo. Takšnega pokrijemo za 10 minut, da se vnese.

Nato pa postrežemo s skuhanim rižem in narezano kumaro.

Piščanca po vietnamsko z rižem in svežo kumaro sem pripravljala z Aromatrip eteričnim oljem limonske trave, ki je esenca/izvleček/koncentrat ekološko pridelane rastline. Olje je tako primerno za uporabo v aromaterapiji, za aroma kozmetiko in v kulinariki in je izdelano v Sloveniji iz najbolj kvalitetnih surovin.

Poleg eteričnega olja limonske trave najdete tudi kar nekaj drugih v Aromatrip spletni trgovini.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.