Sestavine:
Sestavine:
500 gramov piščančjih zrezkov
2-3 žlice oljčnega olja
1 čajna žlička Kotanyi zrnastega ali suhega česna
400 ml goveje ali piščančje juhe (ali vode)
100 ml belega vina
1/3 čajne žličke soli – oziroma po okusu
ščepec muškatnega oreščka
150 ml mleka + žlica moke
1/5 čajne žličke paradižnikovega koncentrata
1 žlica Kotanyi zelenega suhega popra
Ideja za prilogo:
pire krompir
polenta
riž
testenine
Postopek:
NatisniČesen namočimo v malo vode. Piščančje meso oplaknemo in obrišemo. Posolimo in na ponvi z oljem popečemo. Dodamo česen, da zadiši, nato pa zalijemo z juho in vinom. Solimo, dodamo muškatni orešček in na nizkem ognju kuhamo 20-30 minut.
V posodici zmešamo mleko, moko in paradižnikov koncentrat. Vlijemo k omaki in kuhamo da se zgosti.
Serviramo in čez potresemo zeleni poper.