Anina kuhinja

Piščančji zrezki v omaki z zelenim poprom

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 25-30 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine:
500 gramov piščančjih zrezkov
2-3 žlice oljčnega olja
1 čajna žlička Kotanyi zrnastega ali suhega česna
400 ml goveje ali piščančje juhe (ali vode)
100 ml belega vina
1/3 čajne žličke soli – oziroma po okusu
ščepec muškatnega oreščka
150 ml mleka + žlica moke
1/5 čajne žličke paradižnikovega koncentrata
1 žlica Kotanyi zelenega suhega popra

Ideja za prilogo:
pire krompir
polenta
riž
testenine

Postopek:

Natisni

Česen namočimo v malo vode. Piščančje meso oplaknemo in obrišemo. Posolimo in na ponvi z oljem popečemo. Dodamo česen, da zadiši, nato pa zalijemo z juho in vinom. Solimo, dodamo muškatni orešček in na nizkem ognju kuhamo 20-30 minut.

V posodici zmešamo mleko, moko in paradižnikov koncentrat. Vlijemo k omaki in kuhamo da se zgosti.

Serviramo in čez potresemo zeleni poper.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.