Sestavine:
Sestavine za piščančje zrezke:
6-8 zrezkov
2 dcl navadnega jogurta
6-8 žlic moke
8 žlic koruznih ali drugih izbranih drobtin
1/2 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke Kotanyi suhega česna v prahu
1/4 čajne žličke Kotanyi sladke paprike v prahu
Ostale sestavine:
1 skleda kuhanega stročjega fižola
250 ml grškega jogurta
50-70 ml navadnega tekočega jogurta
1/3 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke Kotanyi suhega česna v prahu
Kotanyi čili v prahu po okusu
majhen šopek svežega drobnjaka
1/4 čajne žličke sladkorja
Postopek:
NatisniMeso začinimo s soljo, česnom in sladko papriko v prahu. V en krožnik dodamo moko, v drugega jogurt, v tretjega drobtine in najprej povaljamo meso po moki, nato jogurtu in nazadnje v drobtine. Položimo na papir za peko in posprejamo z oljem v spreju ali položimo nekaj tankih koščkov masla na vrh. Nato pa položimo naprej v segreto pečico na 200 stopinj za 10-12 minut.
Vmes v posodici zmešamo vse sestavine za kremo – jogurta, česen, drobno narezan drobnjak, sol, sladkor in čili.
Serviramo lahko kot prikazujejo slike, lahko pa fižol zmešate s kremo in ga postrežete zraven pečenih zrezkov.