Anina kuhinja

Piščančji fileji po dunajsko, zapečeni v pečici

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 10 filejev

Sestavine:

500 gramov piščančjih filejev
3-4 žlice moke (jaz sem uporabila brezglutensko Schaer Farino)
1/2 čajne žličke soli
3 jajca
4 žlice jogurta
15 žlic drobtin (jaz sem uporabila brezglutenske Schaer)
5-7 grisinov (jaz sem uporabila brezglutenske Schaer)
1 žlica parmezana
2 žlici narezanega drobnjaka
ščepec popra
10-20 gramov jogurtovega masla (ali klasičnega)

Postopek:

Natisni

Piščančje fileje operemo, osušimo in posolimo. V eno posodo dodamo moko. V drugo posodo dodamo drobtine, fino zdrobljene grisine, poper, drobnjak in parmezan. V tretji posodi stepemo jajce in jogurt.

Zrezke pomokamo, nato pa pomočimo v jajčno zmes, na koncu pa še v drobtine. Položimo jih na papir za peko.

Po vrhu dodamo čisto tanko majhno rezino jogurtovega masla.

Pečemo v pečici segreti na 200 stopinj 15 minut. Nato pa vključimo žar opcijo in pečemo do željene zapečenosti drobtin – nekaj minut.

Pečene pokrijemo s folijo za 5 minut, da meso počije, nato pa postrežemo.

Piščančji fileji po dunajsko, zapečeni v pečici so odlična bolj lahka alternativa paniranim dunajskim zrezkom. Odlično se tudi zamrznejo in pripravijo vnaprej.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.