Sestavine:
Sestavine:
3 polovice piščančjih prsi
sol in poper po okusu
6 rezin topljive mocarele
6 rezin paradižnika
preliv Ponti balzamična glazura s pekočo papriko
Ideja za potrežbo:
riž
testenine
krompirjeva priloga
Postopek:
NatisniPiščančja prsa posolimo in popopramo in pustimo na sobni temperaturi 10-15 minut. Nato jih na ponvi na najvišji temperaturi najprej popečemo na zgornji strani da se ponekod zlato rjavkasto obarvajo. Nato jih obrnemo okrog in pražimo še nekaj minut.
Dodamo narezano mocarelo in položimo v segreto pečico na 180 stopinj z vključeno paro, če imamo parno pečico. Če je nimamo na dno pečice položimo skledo z vodo. Pečemo nadaljnih 15-20 minut.
Pečenemu piščančjemu mesu dodamo svež paradižnik in vse skupaj pokapamo z balzamično glazuro.
V omako, ki je ostala v ponvi pa vmešamo izbrano prilogo – riž, testenine.
Več receptov odkrijte na www.ponti.si