Anina kuhinja

Piščančja obara z brezglutenskimi cmoki

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 30-40 minut

Količina: 3 osebe

Sestavine:

Sestavine za obaro:
1 večja rumena čebula
2 večja korenčka
1 strok česna
600 gramov piščančjih beder brez kosti in kože
500-800 ml zelenjavne/piščančje/goveje juhe (ali vode če ni druge)
1 dcl belega vina – opcijsko
vejica peteršilja
nekaj vejic drobnjaka
ščepec belega popra
vsaj 1/2 čajne žličke soli – manj če je juha že slana
1 čajna žlička paradižnikovega koncentrata
150 ml vode
50 ml sladke smetane
2 žlici brezglutenske moke Schar Mix it

Sestavine za cmoke:
200 gramov brezglutenske moke Schar Mix it
1/3 čajne žličke soli
125 gramov hladnega masla
175 ml hladne vode
1/2 čajne žličke pecilnega praška

Postopek:

Natisni

Piščančje meso narežemo na večje koščke. V ponvi ga popečemo da se ponekod rjavkasto zapeče. Odstranimo. Na njegovi maščobi popečemo na drobno narezano čebulo, in na večje koščke narezano korenje. Posolimo in pražimo da se čebula malo spusti.

Takrat dodamo česen, ko zadiši, dodamo nazaj meso in prilijemo vino. Nato pa še toliko juhe da sestavine ravno dobro pokrije. Dodamo sol, poper, peteršilj, drobnjak in pokrijemo ter kuhamo 20 minut.

V kozarcu zmešamo dve žlici moke, vodo in sladko smetano. K obari vmešamo paradižnikov koncentrat, nato pa še moknato vodo. Kuhamo da se zgosti. Odstavimo in prelijemo v pekač.

V multipraktiku zmiksamo moko, pecilni prašek, sol in maslo. Prilivamo vodo in miksamo da dobimo povezane sestavine.

Pustimo stati 5 minut, nato pa z žlico zajemamo zmes in jo polagamo na vrh obare. Obaro položimo v segreto pečico na 220 stopinj za 20 minut.

Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.