Anina kuhinja

Piščančja bedra v paradižnikovi omaki z jabolčnikom in kremno polento

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 1 ura

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine za piščančje meso v omaki:
500 gramov piščančjih beder brez kosti in kože
2x Mutti konzerve sesekljanih daterini paradižnikov v paradižnikovem soku
4 stroki česna
1 žlica oljčnega olja
1 polna žlica Mutti paradižnikovega koncentrata/mezge
1 dcl jabolčnika/mošta
1/2 čajne žličke soli – po okusu + sol za meso
poper po okusu

Sestavine za polento s parmezanom:
750 ml mleka
150 gramov polente
1 čajna žlička soli – po okusu
3-4 žlice naribanega parmezana
1 žlica masla

Postopek:

Natisni

Piščančja bedra oplaknemo, obrišemo, posolimo in popramo. V vročo ponev dodamo olje in pripravljeno meso in ga na obeh straneh zlato rjavo zapečemo.

Takšnega umaknemo in v maščobi ki se je nabrala za sekundo popražimo drobno narezana dva stroka česna in paradižnikov koncentrat. Takoj ko zadišita prilijemo jabolčnik, nato pa še paradižnikovo omako. Dodamo dva cela česna in solimo. Premešamo. Po okusu dosolimo, dosladkamo, nato pa v omako dodamo meso. Na srednje nizkem ognju kuhamo 30-40 minut.

Zadnjih deset minut skuhamo polento.

V posodo dodamo mleko, ga solimo in ga zavremo. Vanj vmešamo polento in mešamo da se skuha. Odstavimo in vmešamo parmezan in maslo.

Postrežemo skupaj z omako.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.